Matematik

Bestem vha. tretrinsreglen

06. december 2011 af VaDitte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem ved hjælp af 3-trinsreglen f'(x0), når f(x)=ax2+b


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2011 af mathon

begynd med
                            f(xo+h) - f(xo)  = a(xo+h)2+b  -  (axo2+b)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2011 af PeterValberg

se eventuelt denne video: http://youtu.be/XdEqmjqjrAA

hvori tretrinsreglen gennemgås "stille og roligt"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2011 af mathon

1. trin:

f(xo+h) - f(xo)  = a(xo+h)2+b  -  (axo2+b)  =  a(xo2+2xo·h+h2) + b - (axo2+b)  = axo2+2axoh+ah2+b - axo2-b =
                                                                                                                                    
                                                                                                                         2axoh+ah= (2axo+ah)h

 

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. december 2011 af mathon

2. trin:

               (f(xo+h) - f(xo)) / h = ((2axo+ah)h) / h  = 2axo+ah


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. december 2011 af mathon

3. trin:
            
               limes  (f(xo+h) - f(xo))/h = f '(xo)  = 2axo+a·0 = 2axo
               h->0     


Skriv et svar til: Bestem vha. tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.