Fysik

fysik

08. december 2011 af videnom (Slettet)

hej 

er der nogen der kan hjælpe mig med følgende, jeg er helt kørt fast - svaret skal senere bruges til at låse en gåde.

En stålflaske står udendørs gennem et år. Den indeholder oxygen af et tryk på 15 MPa (mega Pascal) ved 0 C

hvor stor er forskellen P forskel i MPa mellem det mindst og størst mulig opnåelige tryk i stålflasken, når udendørstemepraturen svinger fra - 20 C om vinteren til 45 C om sommeren?

 

jeg har fået et hint der hedder

P = Po* (T/To), hvor 0 = tilstand 0 C

med venlig hilsen

Videnom


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Det ligner mig at du så skal dividere med 0, kan den formel stå rigtigt så?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Hov, det er selvfølgelig i kelvin den kommer jo fra den isochore idealgaslov:

P0/T0 = nR / V

P/T = nR / V

P = P0 * T/T0

I kelvin

Du kender P0 ( 15MPa ) og T0(273.15K)

og dine 2 temperaturer i celcius(regn om) og sæt dem ind og find svaret.


Svar #3
08. december 2011 af videnom (Slettet)

ok tak det prøver jeg 


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. december 2011 af mathon

 

                                        p(t) = (1+β·t)·po

                                        p(t) = (1+(0,003663 C-1)·t)·(15 MPa)

                                        p(45 C) = (1+(0,003663 C-1)·(45 C))·(15 MPa) = 17,47 MPa

                                        p(-20 C) = (1+(0,003663 C-1)·(-20 C))·(15 MPa) = 13,90 MPa

                                        Δp = (17,47 MPa) - (13,90 MPa) = 3,57 MPa

 


Svar #5
08. december 2011 af videnom (Slettet)

hej Mathon

tak for denne udregning.

 

 


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.