Matematik

Hjælp.. Nemt stykke!

04. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Hey.. Jeg har lidt problemer med at regne dette stykke.

f(x)= -2x^2 -12x -10
Løs uligheden: f(x)>0

Kan jeg få lidt hjælp? Tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2003 af Yasw (Slettet)

Bare løs den som en almindelig andengradsligning, og så sæt forholdstegn til sidst.

Svar #2
04. september 2003 af SP anonym (Slettet)

øhh.. Jeg har regnet det ud som en andengradsligning.. Jeg har fået L: -5 og -330

Hvad gør jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2003 af *A* (Slettet)

Har du ikke en bog du ka kigge i? Mat 1 under ligninger og uligheder? Du ved den grønne mat bog, den som alle næsten har

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2003 af Anders_lj (Slettet)

Udtrykket f(x)>0 betyder jo at dine y - værdier skal være større end 0. Da f(x) har negativt fortegn, må det betyde at din løsningsmængde skal være alt det som ligger over x-aksen. Jeg tror at du måske har regnet 2.gradsligningen forkert ud. Jeg får at x=-1 v x=-5. Derfor ser den endelige løsningsmængde sådan ud; L=]-5;-1[

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2003 af Anders_lj (Slettet)

Prøv at tegne en skitse. Det hjælper tit på forståelsen

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2003 af Jean

En vigtig pointe i dette er at f(x) er kontinuert. Dette medfører bl.a. at når du har fundet nulpunkter så er det nok at undersøge om f er positiv eller negativ i de pågældende intervaller.

Skriv et svar til: Hjælp.. Nemt stykke!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.