Matematik

Periodisk følge af tal.

11. december 2011 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa, 

Hvis man har en periodisk følge af tal. fx. -1,-1,1,1,-1,-1,1,1....

hvordan finder man så nemmest et udtryk for følgen: dvs. an= et eller andet.... hvor n=1..20

på forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kunne skrive

                   (-1)(n+1)/2 , for n ulige
an   =
                   (-1)n/2 , for n lige


Svar #2
12. december 2011 af rexden1

Ok tak. 

Ville man kunne gå i krig med et induktionsbevis, for at bevise at det er gældende for alle n ∈ N eller er det for besværligt ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad vil du bevise her?


Skriv et svar til: Periodisk følge af tal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.