Matematik

Vektor regning - koordinatsæt til b

11. december 2011 af Boogie92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle. 

Jeg sidder med et delspørgsmål der driller mig lidt.

Det er oplyst at vektor a * vektor b = 2 og at vektor a-hat * vektor b = 3.
Vektor a = (3,4) .. Opgaven er så at jeg skal bestemme koordinaterne til vektor b.

Jeg kommer selv frem til et resultat der hedder (0,1)? Kan det passe? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af peter lind

nej (0,1) = 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at a/|a| og â/|â| kan benyttes som en basis i planen. Så er

b = (ba/|a|) a/|a| + (bâ/|â|) /|â|


Svar #3
12. december 2011 af Boogie92 (Slettet)

Mange tak for svar :) .. Er kommet frem til det rigtige nu - tror jeg :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2011 af PeterValberg

Er det ikke bare to ligninger med to ubekendte:

a·b = (3,4)·(x,y) = 3x + 4y = 2
â·b = (-4,3)·(x,y) = -4x + 3y = 3

altså:

3x + 4y = 2
-4x + 3y = 3

hvilket jeg får til:

b = (-6/25 , 17/25)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektor regning - koordinatsæt til b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.