Matematik

Kompleks diagonalisering af matrix

12. december 2011 af sanda (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey :-)

Jeg har en matrix, som skal diagonaliseres, og jeg har brug for hjælp til at finde P. Jeg har fundet egenværdierne.

Jeg har vedhæftet mit problem i word, da det er mere overskueligt med matricer.

Jeg takker mange gange på forhånd :-)

Vedhæftet fil: HJÆLP.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2011 af wut123 (Slettet)

Egenværdierne er λ1=1, λ2=i√2 og  λ3=-i√2

Du finder de resterende to egenvektorer ved at løse ligningerne

(A - λ2E)v2 = 0  og  (A - λ3E)v3 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. december 2011 af wut123 (Slettet)

...men du behøver sådan set kun at løse den ene af ligningerne da v3 er den konjugerede af v2


Svar #3
12. december 2011 af sanda (Slettet)

Tusind tak for hjælpen - tror jeg er med nu :-)


Skriv et svar til: Kompleks diagonalisering af matrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.