Kemi

hvor mange gram glukose?

12. december 2011 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle som kan hjælpe med denne opgave. 

Glukosen C6H12O* H2O indeholder krystalvand. Hvor meget glukose skal der afvejes til 250 ml opløsning, hvor koncentrationen af C6H12O6 uden krystalvand er 100g/L


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af kuerten15

MW(glukose) = 180,16 g/mol

X gram glukose opløses i 250 ml til en konc. på 100 g/L.

250 ml = 0,250 L

X / 0,250 L = 100 g/L  <=>  X = 100 g/L * 0,250 L = 25 g.


Svar #2
12. december 2011 af TheLeresa (Slettet)

tusind tak for hjælpen :-)!


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2011 af lasols (Slettet)

tja det er jo så ikke det der bliver spurgt om.... som jeg læser det skal  bestemme mængden af glukose med krystalvand der skal afvejes for at lave en opløsning der er 100g/L

 

som kuerten regner skal der bruges 25g glukose (hvis det var ren glukose, men det er det ikke så

 

 0.555mol/L = (100g/L)/180,16g/mol

Mglukose+krystalvand =180,16+18,015=198,18g/mol

mglukose.H2O =  0.555mol/L*198,18g/mol=110g/L =>

27,5g til 250mL (1/4L)


Svar #4
15. december 2011 af TheLeresa (Slettet)

ej nu blir jeg helt forvirret?.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2011 af kuerten15

Enten, tager du mit eksempel, hvor jeg beregner den mængde glukose uden krystalvand, som du skal afveje eller det andet eksempel, hvor den mængde glukose med krystalvand, som du skal afveje.


Skriv et svar til: hvor mange gram glukose?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.