Matematik

Hjælp til løsning af ligning!

12. december 2011 af hojjensen (Slettet)

Hej alle.

Jeg har denne ligning jeg ikke ved hvordan jeg skal gå igang med.

2 kvrod(x + 5) = 2 + x

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kvadrer ligningen og løs den resulterende 2.-gradsligning, med forbeholdet x + 5 ≥ 0 .


Svar #2
12. december 2011 af hojjensen (Slettet)

Bliver du nødt til at forklarer nærmere :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man har

2·√(x+5) = 2 + x , der så kvadreres til

[2·√(x+5)]2 = (2+x)2 , eller

4·(x+5) = x2 + 4x + 4 , dvs

x2 -16 = 0

Løs 2.-gradsligningen ved at faktorisere og benytte nulreglen. Se så på forbeholdet i #1 sammen med 2+x ≥ 0 .


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.