Matematik

ekspontielle udvikling, har jeg regnet rigtigt ?!?!?

13. december 2011 af thuqqish (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven: Der er givet to punkter (3,8) og (5,12). Find forskriften for den ekspontielle udvikling.
Min udregning:
(3,8) = (x1, y1)
(5,12) = (x2, Y2)
F(x) = bax
12 = ba5
8 = ba3
12/8 = a-8
A8 = 12/8
A = (8)Kvadratrod 12/8
A = 0,17053

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2011 af PeterValberg

Givet to punkter på grafen for en eksponentiel sammenhæng (x1,y1) og (x2,y2) kan 
fremskrivningsfaktorn a bestemmes som:

a = (x2-x1)'te rod af (y2/y1)

a = (5-3)'te rod af (12/8) = √(3/2) ≈ 1,2247

b bestemmes ved indsættelse af det ene punkt og a i modellen y = b·ax

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2011 af PeterValberg

ifm. #1 se vedhæftede

pokker :-) der skulle have stået 5-3 ved kvadratrodstegnet (men resten af beregningen er rigtig)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:screendump.jpg

Skriv et svar til: ekspontielle udvikling, har jeg regnet rigtigt ?!?!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.