Matematik

logistisk ligning

13. december 2011 af Dgul (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg er igang med en lille projekt om logistisk ligning men ved ikke hvad varaiblerne står for.

f(t)=K/(1+ce-xkt). jeg ved at K er den maksimale grænse og x må være vækstraten eller hvad?

og c er en konstant men hvad står den for.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2011 af peter lind

Det er en integrationskonstant, der kan bestemmes hvis du har en eller anden værdi fir f(t) til et eller abdet tidspunkt nomalt 0. Sætter du t = 0 får du f(0) =  K/(1+c)


Svar #2
13. december 2011 af Dgul (Slettet)

#1


ok tak men betydningen af K og x er det rigtigt som jeg har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2011 af peter lind

K er korrekt, men  x ikke. Vækstraten er f'(t). Jeg kan slet ikek se hvad x skal gøre godt for. Reelt findes x jo kun som x*k altså som em variabel. Du må kunne smide k eller x ud.


Svar #4
13. december 2011 af Dgul (Slettet)

#3


hvad er væksthastigheden så? jeg troede f'(t) var væksthastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2011 af peter lind

Det er den også.


Skriv et svar til: logistisk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.