Fysik

Brug for et eksempel!

13. december 2011 af PeHansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har om faseomdannelser (termisk energi) og har brug for at der er en som kan komme med et eksempel på hvordan den kan regnes ud. F.eks. med vand.

 

Ved opvarmningsfasen vil den tilførte energi være:
m (massen) * c (den specifikke varmekapacitet) * ΔT (temperaturændring)

ΔE_tilført=m*c*ΔT

Formel for faseskift. Tilført energi =
m (masse/den mængde der er omdannet) * L (den specifikke smelte/fordampningsvarme)

ΔE_tilført=m*L

 

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af Lurch (Slettet)

Eksempel - Hvor meget ernergi skal der til at opvarme is fra -10 til +10 grader. vands varmekapacitet er givet ved c og massen af vandet/isen der skal opvarmes er m.

Energi til at opvarme fra -10 til 0

ΔE1 = m*c*(0-(-10))

Energi til at smelte isen

ΔE2 = m*L

Energi til at opvarme fra 0 til +10

ΔE3 = m*c*(10-0)

Samlet energi

ΔE = ΔE1+ΔE2?+ΔE3


Skriv et svar til: Brug for et eksempel!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.