Matematik

differentialligning(ændring af koncentration)

13. december 2011 af qrineflip (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle sammen.

jeg er ved at skrive en opgave og vil bede om jeres hjælp :-)

jeg skriver om depressioner og antidepressiv medicin og skal opstille en model via differentialligninger som viser ændringen af koncentrationen af antidepressiv medicin i blodet.

jeg har fundet frem til at:

sertralin (antidepressiv medicin) har en startkoncentration på 50 mg og en halveringstid på 24 timer, derved kan jeg jo afbilde koordintsystemet men det jeg vil spørge om jeres hjælp til, at differentialligningerne. hvordan skal jeg opstille dem ?

mvh Mette.

på forhånd tak for hjælpen

de informationer jeg har er:

start. 50 mg

halveringstid 24 timer

m = 50·(1/2)t/24 =   50·((1/2)1/24)t  = 50·0,971532t

 

er der virkelig ingen der kan hjælpe ????


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Differentialligningen har formen

m' = k·m

Opgaven er vel en fortsættelse af din tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1119489 , hvor du kunne have fortsat diskussionen.


Svar #2
13. december 2011 af qrineflip (Slettet)

ja det er en fortsættelse, jeg har virkelig brug for en som kan pensle det helt ud for mig! derfor håbede jeg at der var nogle der så denne :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2011 af pederdingo93 (Slettet)

som andersen siger, er differentialligningen af formen m'(t) = k *m(t), hvor k er en vilkårlig konstant.

denne differentialligning har løsningen: m(t) = m0 * ek*t

 


Skriv et svar til: differentialligning(ændring af koncentration)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.