Matematik

lille tal minus større tal

14. december 2011 af christinacomaco (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hjælp. Hvordan laver man udregningen 57 minus 98.

Jeg ved jo godt at resultatet er -41, men hvordan ser regnestykket ud, hvis man stiller det op på papir. Normalt hvis jeg skulle trække et lille tal fra et stort, ville jeg skrive det således:

98

-

57

___

41

 

men, hvad gør man reelt omvendt? Har man en regel? Eller en "korrekt" måde at opstille det regnestykke på?

 

Hjælp :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan skrive

57 - 98 = -(98 - 57) = -(41) = -41


Skriv et svar til: lille tal minus større tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.