Matematik

Forklar minus

15. december 2011 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude!

Spændingen er givet ved u(t)=Um*cos(ωt)

Jeg har i(t)=du(t)/dt *C = -ωCUmsin(ωt)

Hvordan kan jeg så få i(t)=-ωCUmsin(ωt)=-Im*sin(ωt)

Jeg troedee strømstyrken var givet ved i(t)=Im*sin(ωt) altså uden minus.. Hvor kommer det minus fra?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af Hejsan111 (Slettet)

Fordi cos(x) differentieret giver -sin(x)


Skriv et svar til: Forklar minus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.