Filosofi

Kants kriterier for historiens fremdrift

16. december 2011 af Jigglypuff (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg skriver DHO om Kant, og hans tanker om hvordan historiens fremdrift er et resultat af naturens "behov" for at udvikle menneskets fornuft, og hvordan individet er nødt til at være oplyst for aktivt at kunne gøre denne naturens hensigt til sin egen hensigt, for dermed at drive historien frem.. Men fordi at det er en historieopgave og ikke en filosofi opgave er jeg også nødt til at have noget om hvordan hans tanker omkring det her har haft indflydelse på samfundet både under hans levetid og efter. Jeg ved at Kants erkendelsesteorier har haft indflydelse, men jeg kan ikke finde noget nogle steder om hvorvidt hans tanker om historiens fremdrift har haft nogen indflydelse. Nogen der ved det? Og evt ved hvor jeg kan finde belæg for det i bøger?

Hans tanker inspirerede Hegel til hans teori om den dialektiske proces, men det har jo ikke noget om samfundet som sådan at gøre, og derfor kan jeg vel ikke bruge det...?

 

Jeg ved ikke om jeg skal poste det her i historie eller filosofi, derfor gør jeg begge dele...

 

Hilsen Signe


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. marts 2012 af OhFortuna (Slettet)

Kan du noget med vedhæftede fil?


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. marts 2012 af OhFortuna (Slettet)

There is an article :  Pauline Kleingeld : Kant, History, and the Idea of Moral development (Hist. of Phil. Quarterly, jan 1999) I have a copy of this, it is to large to upload here, give an email address


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. april 2012 af OhFortuna (Slettet)


Skriv et svar til: Kants kriterier for historiens fremdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.