Fysik

SRP Reynolds tal

16. december 2011 af camillahhh (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg sidder med en opgave i SRP om kuglers fald i væske , i den forbindelse skal jeg fortælle kort om reynolds tal i relation til strømningerne (laminare/turbulente).

Jeg skal i den forbindelse bruge ca. værdierne for hvornår en strømning er laminar , i overgangszonen og turbulent.

jeg har fundet data to forskellige steder og de er helt forskellige - håber der er nogle der kan hjælpe !!

(mine forsøg er i cylindere - har læst mig frem til at der er forskel på tallene efter i hvilken relation tallet bruges)??

i min øvelsesvejledning er angivet (fra bogen ”Vand Under Overfladen”  af T. Amtrup m.fl., side 69)

(relationer mellem væskens densitet, viskositeten af væsken, diameteren af OBJEKTET, hastigheden)

at

laminare strømninger er når     Re<10

overgangszonen er når 10<Re<2*10^3

turbulente strømninger er når 2*10^3<Re

______________________________________

Anden information er fra GALE : "Fluids." World of Physics. Gale, 2007. Gale Biography In Context. Web. 16 Dec. 2011.

relationer mellem væskens densitet, viskositeten af væsken, diameteren af BEHOLDEREN, hastigheden

laminare strømninger er når     2000<Re<3000

overgangszonen er et sted imellem

turbulente strømninger er når 3000<Re

 

Håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe , give et link til en side eller lede mig på rette spor ! :D

på forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2011 af hippo746 (Slettet)

Det jeg i sin tid lærte var

Laminar Re < 2300

overgangszone 2300 < Re < 4000

turbulent Re > 4000

Reynolds tal for en cylinder er givet ved

Re = u*dh / v

u = hastigheden af strømningen

v = kinematiske viskositet af væsken

dh = hydrauliske diameter = 4*A/p

for en cirkulær cylinder gælder

A = π*r2 og p=2*π*r

herved får du dh = 2*r = d


Skriv et svar til: SRP Reynolds tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.