Matematik

Tværsnitareal af en kugle formel?

16. december 2011 af thangarajah (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som ved hvad formlen er for en kugles tværsnitareal ?

Er det 4*pi*r^2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2011 af SuneChr

Beskriv nærmere, hvad det er, du søger.

Formlen, du har skrevet, er arealet af hele kugleoverfladen.


Svar #2
16. december 2011 af thangarajah (Slettet)

det er til SRP. 

Luftmodstand er givet ved: Fluft= k* v

k= 0,5* Cw*pi*A

A er kuglens tværsnitareal. Jeg skal finde k for en bold. en bold er  kugle formet. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2011 af mathon

tværsnittets areal er

                                       Atværsnit =  π·r2             hvis snittet er en storcirkel

                                       Ahalvkugle = 2·π·r2


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. december 2011 af SirLonborg (Slettet)

Hvis du tegner tværsnittet af en kugle, så får du jo en ganske almindelig cirkel. Så mon ikke formlen for en kugles tværsnitareal er det samme som for en cirkel?  A=r^2*pi ;)
Håber det var det du mente? 


Svar #5
16. december 2011 af thangarajah (Slettet)

ok tusind tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: Tværsnitareal af en kugle formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.