Dansk

Syntaktisk analyse

16. december 2011 af Hellohans (Slettet)

Jeg har nogle sætninger som skal analyseres, men jeg er lidt i tvivl jeg har givet mit bud på dem:

1. "En juleferie er meget tiltrængt nu", sagde læreren, da hun for 56. gang havde forklaret sine håbløse elever, hvordan man skal analysere en sætning.

En juleferie=Subjekt
er=Verballed
meget = adverbialled 
Tiltrængt er jeg i tvivl om, er det direkte objekt?
nu=Adverbialled

sagde læreren = neksus

da=konjunktion
hun=Subjekt
for 56. gang =adverbialled - den her er jeg i tvivl om
havde forklaret =verballed
sine håbløse elever= indirekte objekt - den er jeg i tvivl om
hvordan man skal analysere en sætning = direkte objekt -  her er jeg også i tvivl.

2. Ingen fattede nogen ting
Ingen=subjekt
Fattede= verballed
Nogen ting= direkte objekt - den er jeg usikker på.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2011 af Stygotius (Slettet)

1. "En juleferie er meget tiltrængt nu", sagde læreren, da hun for 56. gang havde forklaret sine håbløse elever, hvordan man skal analysere en sætning.

En juleferie=Subjekt
er=Verballed
meget = adverbialled
Tiltrængt er jeg i tvivl om, er det direkte objekt?  NEJ, -verbet "at være" kan aldrig have et dir.obj.  Det er subj.prædikativ (omsagnsled til gr.led)

nu=Adverbialled

sagde læreren = neksus

da=konjunktion
hun=Subjekt

havde forklaret =verballed
for 56. gang =adverbialled -den her er jeg i tvivl om  JA 
sine håbløse elever= indirekte objekt - den er jeg i tvivl om   JA
hvordan man skal analysere en sætning = direkte objekt -  her er jeg også i tvivl.   JA

2. Ingen fattede nogen ting
Ingen=subjekt
Fattede= verballed
Nogen ting= direkte objekt - den er jeg usikker på.  JA


 


Svar #2
17. december 2011 af Hellohans (Slettet)

1000 tak for hjælpen!

Hvis man siger: "du står i mit køkken"

Hvilket led er "mit"?
Jeg vil gætte på hensynsled, men jeg er ikke sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2011 af Stygotius (Slettet)

"hensynsled" ??? er du vanvittig, mand.

Det er en adjektivisk del af et præpositionsled, brugt adverbialt


Skriv et svar til: Syntaktisk analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.