Fysik

Impedans som reel størelse

18. december 2011 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude!

Så er det sidste aften med SRP og sidder og fundrere over noget i min forsøgsvejledning

Hvorfor kan impedansen opfattes som en reel størrelse, når man måler den effektive spænding Ueff=Um*√2 ??

på forhånd tak!:)

 


Svar #1
18. december 2011 af Matematikgym (Slettet)

Anyone? :)


Svar #2
18. december 2011 af Matematikgym (Slettet)

Er det fordi, det tidsafhængige led går ud med hinanden når man finder impedansen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2011 af NejTilSvampe

impedansen af hvad? o_O


Svar #4
18. december 2011 af Matematikgym (Slettet)

Impedansen af en serie forbundet induktor med en resistor


Brugbart svar (2)

Svar #5
18. december 2011 af mathon

 

                  Ueff = Um / √2

                                                   Z = R - j·1/(ωC)

                                                   Z = √(R2+(1/(ωC))2)

                 
                                                   Ueff = Z·Ieff


Skriv et svar til: Impedans som reel størelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.