Matematik

mat ligning HJÆÆÆÆÆÆLP

18. december 2011 af pupu (Slettet)

hej folks:D jeg har en ligning her, som jeg sidder fast i ved ikke hvordan jeg skal regne videre, kan i ikke være sød at hjælpe mig..

Z2+(4-4·i)·z+(-9+32·i)=0

D=b2•4•a•c ; er formlen for diskriminanten

d = b2 - 4ac = (4-4i)2 - 4•1•(-9+32i) = 4(4i2 - 40i + 13)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2011 af NejTilSvampe

med i regner jeg med at du mener det imaginære tal der opfylder at i^2 = -1

Du skal så tage roden af d. Roden af et kompleks tal kan du finde således.

Så kan du jo omdanne det fra den eksponentielle form.


Svar #2
18. december 2011 af pupu (Slettet)

sorry but, didn´t get it, forstår det ikke helt.....


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2011 af NejTilSvampe

Du har skrevet STX 1. år i din profil.. hvad niveau er det her på? Hvor meget ved du om kompleksetal?


Svar #4
18. december 2011 af pupu (Slettet)

jah men vi har bare fået det af vores lærer, as a challenge...

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2011 af NejTilSvampe

kan du omskrive et komplekstal fra formen

a + ib til  r*e^ix  eller  r*(cos(x) + i*sin(x))  ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan omskrive ligningen til

(z + 2(i-1))2 = 9 -40i = 41((9/41) - (40/41)i)


Svar #7
18. december 2011 af pupu (Slettet)

nej.......


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. december 2011 af NejTilSvampe

#6 - hvordan hjælper det ham, han skal jo stadig tage roden af et komplekstal..? og kan heller ikke liige se fidusen i at faktorisere 41 ud.


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2011 af zamba (Slettet)

siger du så (z+2(i-1)•(z+2(i-1)= 9-40i=osv....


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. december 2011 af zamba (Slettet)

kan man ikke løse den på lommeregner??


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. december 2011 af NejTilSvampe

#10 - jo. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. december 2011 af zamba (Slettet)

hvordan???


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. december 2011 af NejTilSvampe

solve(Z^2+(4-4*I)*Z-9+32*I = 0, Z)


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Højresiden i #6 er så skrevet på formen

41((9/41) - (40/41)i) = 41·(cos(φ) + i·sin(φ)) , hvor

cos(φ) = 9/41 og sin(φ) = -40/41 , hvorfor

z = 2(1 - i) ± (√41)·(cos(φ/2) + i·sin(φ/2))


Skriv et svar til: mat ligning HJÆÆÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.