Matematik

Regneregler for vektorer

18. december 2011 af mudi91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er det her rigtigt ? og hvad skal man skrive ind til det associative lov ??


For regning med vektorer og tal gælder følgende regneregler:
a ?+b ?= b ?+a ?  kommutative lov
Når man ligger to vektorer sammen, så har det ingen betydning for i hvilken rækkefølge leddene er, da resultatet vil blive det samme.

a ?+(b ?+c ?)=(a ?+b ?)+c ? associative lov


t(a ?+b ?)= ta ?+tb ?  distributive lov 1
Her bliver der ganget ind på begge led og derfor er det det samme der står på begge sider af lighedstegnet.

(s+t)a ?= sa ?+ta ?  distributive lov 2
Her er der to tal der ganges med en vektor, og der står det samme på begge sider af lighedstegnet. Da man ganger a ? ind i parentesen.

t(s(a ? ))=(ts)a ?
Her bliver der ganget med de to tal sammen først så med vektoren efter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2011 af peter lind

Hvis de spørgsmåltegn fjernes er det rigtig.


Svar #2
18. december 2011 af mudi91 (Slettet)

hehe det er skrevet i word kopiret dirakte. men godt at høre at det er rigtigt men mangler det med associative lov


Skriv et svar til: Regneregler for vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.