Matematik

2. ordens differentialregning

19. december 2011 af janehansen2011 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kommer man fra

x(t) = c1cos(ωt)+c2sin(ωt)

til

x(t)=Asin(ωt+φ)

for det matematisk pendul

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:omskrivning.doc

Svar #2
19. december 2011 af janehansen2011 (Slettet)

hvad er φ.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2011 af mathon

     φ eller φo er begyndelses-fasen for t = 0


Svar #4
19. december 2011 af janehansen2011 (Slettet)

så det er den vinkel, som dannes mellem ligevægtsstilinegn og yderstillingen? I radian?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2011 af mathon

 

               x(0) = A·sin(φo)

               φo = sin-1(xo/A)            ( radianer )


Svar #6
19. december 2011 af janehansen2011 (Slettet)

men ud fra den omregning du viste, skal jeg så lægge 2pi til begyndelsesfasen hver gang


Svar #7
19. december 2011 af janehansen2011 (Slettet)

jeg har kigger på noget, hvor de omskriver på denne måde

Sæt A = √(c12+c22)

Man kan finde vinklen θ som

sin(θ)=c1/A og cos(θ)=c2/A

x(t)=Asin(θ)cos(ωt)+Acos(θ)sin(ωt)

x(t)=Asin(ωt+θ)

Er detet korrekt, og hvis det er hvoran kommer man så fra Asin(θ)cos(ωt)+Acos(θ)sin(ωt) til Asin(ωt+θ)

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. december 2011 af mathon

 

       brug formlen
                                         sin(x+y) = sin(x)·cos(y) + cos(x)·sin(y)         fra højre mod venstre


Skriv et svar til: 2. ordens differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.