Kemi

Ph (eddikesyre)

19. december 2011 af Macroreal (Slettet)

Jeg har denne opgave hvor jeg har en koncentrationen af eddikesyre. Som f.eks. 1 M. Jeg har også PH af eddikesyren som er 2,35. 

Jeg skal dog finde eddikesyre koncentration, efter det har reageret med vand. Men skal man så ikke have oplyst volumen ?

 


Svar #1
19. december 2011 af Macroreal (Slettet)

Nogle der kan hjælpe :)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. december 2011 af mathon

 

                          [H3O+]2 / [S]efter  =  Ks  =  10-pKs

                         [S]efter = [H3O+]2 / 10-pKs

                         [S]efter = 10-2pH / 10-4,75  =  10-2·2,35+4,75  1,12 M

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. december 2011 af mathon

detaljer:
                            CH3COOH   +   H2O   <--->   CH3COO-    +   H3O+
molaritet:               x·cs                                       (1-x)cs          (1-x)cs

 

                                    [CH3COO-] · [H3O+] / [CH3COOH]  =  Ks

                                    [H3O+] · [H3O+] / [S]  =  10-pKs

                                    [S] = [H3O+]2 / 10-pKs

                                    [S] = (10-pH)2 / 10-pKs

                                    [S] = 10-2pH / 10-pKs

                                    [S] = 10-2·pH+pKs

                                   

                                    

 


Skriv et svar til: Ph (eddikesyre)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.