Matematik

Finde nulpunkt: Forskellig resultat.

20. december 2011 af EvilHomer15 (Slettet)

Hej,

jeg roder med denne opgave:

Find de mulige rødder i: 2x^2+3x-2=0

 

Ifølge hånden ( x = (-3 +/- root(3^2-4*2*(-2)))/(2*(-2)) får jeg resultaterne x=-0.5, og x=2

Bruger jeg solve (2x^2+3x-2=0,x) får jeg resultatet x=0.5 og x=-2

 

 

Jeg kan ikke helt se, hvor jeg laver fejlen.

Håber, at i kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2011 af whereab (Slettet)

I nævneren skal der ikke stå 2·(-2), men 2·2


Svar #2
20. december 2011 af EvilHomer15 (Slettet)

Men skal nævnerens tal ikke følge formlen 2*c, hvor c er -2?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. december 2011 af whereab (Slettet)

Nej, 2a

x = (-b ± √d)/(2a)


Svar #4
20. december 2011 af EvilHomer15 (Slettet)

Ah, ja.

Det er mig, der ikke kan læse. Tak for din tid.


Skriv et svar til: Finde nulpunkt: Forskellig resultat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.