Matematik

Lagrange ligninger

22. december 2011 af TheEdge4

Hejsa

Jeg har en (synes jeg) meget svær opgave, som jeg ikke kan finde ud af. Opgaven hedder:

Opstil Lagrange ligningerne til bestemmelse af maksimum/minimum for funktionen f(x,y) under bibetingelsen g(x,y) = k

Hvordan får jeg mig tykket igennem denne opgave?

Med Venlige Julehilsener

Mads


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

En nødvendig betingelse for ekstremum for f(x,y) under bibetingelsen g(x,y) = k i et punkt (x0,y0) er, at Lagrange funktionen

L(x,y,λ) = f(x,y) + λ·(g(x,y) - k)

har et stationært punkt i (x0,y0,λ)

Det er muligt, at det kan hjælpe med at tygge .


Svar #2
22. december 2011 af TheEdge4

Hej igen.

Tak for svaret. Jeg har lige siddet og læst lidt i min bog, og på nettet, men synes stadigvæk jeg er rimelig lost på det. Du har vel ikke tid til at forklare lidt mere om det ?

Vh Mads


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Find stationære punkter for funktionen L(x,y,λ) , dvs. løs ligningssystemet

∂L/∂x = 0 , ∂L/∂y = 0 , ∂L/∂λ = 0


Svar #4
22. december 2011 af TheEdge4

ah ha ok. Det prøver jeg lige, og skriver evt tilbage.

tak for det.

Mvh Mads


Svar #5
23. december 2011 af TheEdge4

Jeg takker mange gange :-)


Skriv et svar til: Lagrange ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.