Matematik

hjælp med "simpel" spørgsmål (skriv udtryk om)

26. december 2011 af kla08 (Slettet)

x2-4x-4 

skal skrives i et udtryk f.eks. altså udtrykket skal være lig hinanden. er der en der kan hjælpe? 

(x-z)b

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Faktoriser polynomiet ved først at finde rødderne i ligningen x2 -4x -4 = 0 . Eventuelt kan man faktorisere ved at kvadratkomplettere:

x2 -4x -4 = (x -2)2 -4 -4 = (x-2)2 - (2√2)2 = (x-2 -2√2)·(x-2 +2√2)


Svar #2
26. december 2011 af kla08 (Slettet)

det er meningen man skal gøre det uden brug lommeregner osv. er det virkelig så svært at gøre det??? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er da heller ikke brugt lommeregner i #1. Der benyttes blot kendte kvadratsætninger.


Svar #4
26. december 2011 af kla08 (Slettet)

kan du forklare de kendte kvadratsætninger? jeg har brugt omkring 2 timer på det. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter

a2 - b2 = (a+b )(a-b)

og

(a - b)2 = a2 -2ab + b2


Svar #6
26. december 2011 af kla08 (Slettet)

og skal op til eksamen hvor sådanne spg kommer. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der benyttes her kun, hvad du allerede skulle have lært i folkeskolen.


Svar #8
26. december 2011 af kla08 (Slettet)

så er da for dårligt at jeg ikke kan det når jeg går i universitet. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det har du da helt ret i. I øvrigt siger din profil STX.


Svar #10
26. december 2011 af kla08 (Slettet)

det må jeg have fixet så. i øvrigt er nogle af de spørgsmål (andre tråde hvor du har hjulpet) jeg stiller herinde ikke fra universitet, men fordi jeg hjælper min rumbo med nogle af hans lektier. han har mat C :-) (bare så du ikke tror at det er det niveau i UNI - for det er det ikke)

jeg er pt. i gang med lineær algebra, der er meget svær efter min mening. det er svært at absorbere så meget stof i så kort tid :-( 


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det kommer så forhåbentligt ikke som en overraskelse, at niveauet på UNI er mere omfattende og avanceret end niveauet i folkeskolen eller gymnasiet.


Svar #12
26. december 2011 af kla08 (Slettet)

nej nej men stadig jeg synes det er voldsomt at vi i mindre 4-5 måneder har læst 5-600 sider bare i faget lineær algebra som vi skal op i efter juleferien. det er svært at absorbere alt det stof!


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Der er vel så ikke tale om 5-600 sider trykte bogsider. De noter, jeg læste efter i sin tid, var vel en 3-400 sider håndskrevne noter.


Skriv et svar til: hjælp med "simpel" spørgsmål (skriv udtryk om)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.