Matematik
beregne værdien af integrale
Hejsa.
Først og fremmest godt nytår alle sammen :-)
Jeg har en regnestykke som hedder:
Beregn værdien af integralet:
int(x^5-x^3, x = 0 .. 4) dx
Er der en eller nogle der kan hjælpe mig med hvordan jeg regner dette. Hvis i har tid, må i gerne lave mellemregninger, ellers er jeg ikke sikker på jeg forstår det nemlig :-)
Kh Julie
Svar #1
29. december 2011 af juliemusen4 (Slettet)
Jeg får noget der hedder 1856/3. Jeg ved ikke helt om det kan bruges til noget?
Svar #2
29. december 2011 af SuneChr
0∫4 (x5 - x3) dx = [1/6·x6 - 1/4·x4]04 = 1/6·46 - 1/4·44 Regn da dette ud.
Svar #3
29. december 2011 af juliemusen4 (Slettet)
Hejsa.
Mange tak for svaret. Dette er egentligt fordi jeg har regnet det ud i Maple, og der fik jeg bare denne brøk. Har du en ide til hvordan jeg kunne gøre det der?
Kh Julie
Svar #4
29. december 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Du har vel lært at regne med brøker?
Af udtrykket i #2 finder man så
(1/6)·46 - (1/4)·44 = 43·(43/6 - 1) = 43·(32 - 3)/3 = 64·29/3 = 1856/3
Svar #5
29. december 2011 af juliemusen4 (Slettet)
Hvis man nu tager udtrykket fra #2
Er det så øvre grænse man sætter ind på x`s plads?
Kh Julie
Skriv et svar til: beregne værdien af integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
