Matematik

Maksimum for funktion

29. december 2011 af SvendMortensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Først: Betragt Opgave 7a i den vedhæftede fil.

Der står i opgaveformuleringen, at man skal bruge en grafregner til at finde maksimum for R. Jeg har derfor på fornemmelsen, at jeg har gjort noget galt, da jeg godt kan regne opgaven uden brug af en grafregner.

Jeg vil mene, at

R(x) = 2x√(100 - x2),

hvoraf

R'(x) = 4(50 - x2)/√(100 - x2).

Så finder jeg ekstremer for R:

R'(x) = 0 ⇒
4(50 - x2)/√(100 - x2) = 0 ⇒
50 - x2 = 0 ⇒
x = 5√(2).

Det er let at vise, at det er globalt maksimum for R.

Har jeg lavet en fejl?

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: 18maj-med_opg.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det ser korrekt ud.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. december 2011 af monarkiet (Slettet)

hvad med -52^0.5 =x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. december 2011 af monarkiet (Slettet)

-5*kvadrat2 =x

altså minus


Svar #4
30. december 2011 af SvendMortensen (Slettet)

#1: Tak!

#2-#3: Man kan jo ikke have en negativ længde!


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opgavens formulering giver den naturlige begrænsning, at kun løsninger, for hvilke x > 0, er relevante for opgaven.


Skriv et svar til: Maksimum for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.