Matematik

decimaltal,brøker og procent hjælp.

30. december 2011 af Goldstonee (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan omskriver man:
Brøk -> Decimaltal
Decimaltal --> Brøk

Decimaltal --> procent
Procent --> decimal.

Brøk --> procent
procent --> brøk 

Det vil være en stor hjælp hvis nogle kunne forklare mig det :-)
- Rigtig god nytår til jer alle!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2011 af OurHearts (Slettet)

Brøk-->decimaltal: Her skal du bare dividere selve brøken, hvis der nu står 1/2, så skal du sige 1/2 (/=dette tegn betyder dividere ":"). Så, 1/2=0,5. 0,5 er et decimaltal. Et decimaltal er et komma tal.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. december 2011 af mathon

               procenttal   --->   decimalbrøk       divider med 100

               decimalbrøk   --->  procenttal        multiplicer  med 100


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2011 af mathon

                brøk   --->  procent        omskriv til hundrededele

                procent  --->  brøk         forkort   p/100
   

               


Svar #4
30. december 2011 af Goldstonee (Slettet)

#3 Hvad mener du med omskrive og forkorte til hundrededele? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2011 af OurHearts (Slettet)

Decimaltal-->brøk: Hvis vi nu fx. har decimaltallet "0,4", og hvis du vil omskrive dette til en brøk, så er det jo bare 4/10, som kan forkortes til 2/5.

Hvis der stod 40%, som så skulle omskrives til en brøk, så er det bare: 40/100.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. december 2011 af mathon

 

         Brøk   --->  Decimaltal       simpel division          (en brøk er jo en ikke færdiggjort division)

 

        Hvis der stod 40%, som så skulle omskrives til en brøk, så er det bare: 40/100 = 2/5


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. januar 2012 af OurHearts (Slettet)

Hvis du ikke helt har forstået det, så er du stadig velkommen til at spørge :-)


Skriv et svar til: decimaltal,brøker og procent hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.