Matematik

Kontinuert, differentiabel funktion

30. december 2011 af multo26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe?

1) Vis ved et eksempel at alle kontinuerte funktioner ikke er differentiable.

2) Vis at alle differentiable funktioner er kontinuerte.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Funktionen f(x) = |x| er kontinuert i ethvert x; men den er ikke differentiabel for x = 0 .


Svar #2
30. december 2011 af multo26 (Slettet)

hvad er forskellen på lxl og x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forskellen er det numerisktegn, der er omkring x i den første af de to funktioner.

Funktionen g(x) = x er en lineær funktion, hvis graf er den rette linie med ligningen y = x.

Funktionen f(x) = |x| er en stykkevis lineær funktion, hvis graf for x < 0 består af halvlinien med ligningen y = -x (x < 0), mens grafen for x ≥ 0 består af halvlinien med ligningen y = x (x ≥ 0) .


Skriv et svar til: Kontinuert, differentiabel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.