Matematik

Rumgeometri

30. december 2011 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Mit spørgsmål lyder: Opsriv en ligning for den kugle der har centrum i (9,0,-12) og som går gennem punktet med koordinatsæt (14,4,-6) 

Håber nogen kan hjælpe :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kuglens radius r er lig afstanden fra dets centrum til det opgivne punkt på kugleoverfladen. Beregn derfor først kuglens radius og indsæt dernæst i kuglens ligning

(x - a)2 + (y - b)2 + (z - c)2 = r2

hvor (a,b,c) er kuglens centrum.


Svar #2
01. januar 2012 af brugerjulie (Slettet)

Jeg ved godt hvordan kuglens ligning er og centrum men radius hvordan finder jeg den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er, som nævnt i #1, afstanden mellem kuglens centrum (9,0,-12) og det givne punkt (14,4,-6) på kuglens overflade. Der gælder derfor

r2 = (14-9)2 + (4-0)2 + (-6-(-12))2 = 52 + 42 + 62 = 77


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.