Matematik

punkt

02. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

Hej..

nogle der kan hjælpe:

f(x) = 2x - (6/x) , x > 0
Hvilket punkt har grafen en tangent med hældning 6?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2012 af mathon

 

              f '(x) = 2 + 6/x2      x>0

              f '(xo) = 2 + 6/xo2 = 6    xo>0


Svar #2
02. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

hvad gør man så efter man har fundet det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2012 af mathon

#1

              f '(x) = 2 + 6/x2      x>0

              f '(xo) = 2 + 6/xo2 = 6    xo>0

                         1 + 3/xo2 = 3       og løser ligningen


Svar #4
02. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

Hvor kommer det 1 tal fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2012 af mathon

     ...efter division med 2 på begge sider af lighedstegnet


Svar #6
02. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

okay tak. har fundet ud af det :)

Men hvad med denne her:

3x2+6x+3

Grafen har en tangent hældning 10

find tangents ligning.

siger man så:

6x + 6 = 10?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. januar 2012 af mathon

      f '(x) = 6x + 6

      f '(xo) = 6xo + 6 = 10

                   xo + 1 = (5/3) .....

     


Svar #8
02. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

altså  er f'(x0) så 2/3?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. januar 2012 af mathon

nej
           xo = 2/3            f '(xo) = 10


Svar #10
02. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

Hvordan finder man så f(x0)


Svar #11
02. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

har fundet det, tak :D


Svar #12
02. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

ej sidste spørgsmål:

 

x3-3x2+3x-8

den har en tangent der er parallel med x aksen

find tangentens røringspunkt og ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. januar 2012 af mathon

    f '(xo) = 0


Svar #14
02. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

er røringspunktet så: (-3,-17)?


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej, det er ikke korrekt. Angiv den ligning, du løser for f'(x0) = 0 .


Svar #16
02. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

3x + 6 + 3 = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Den ligning er ikke korrekt. Bestem den afledede af funktionen f(x) = x3 -3x2 +3x -8 .


Svar #18
02. januar 2012 af Nissen9393 (Slettet)

Jamen er det ikke, 3x + 6x +3?


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Nej, det er ikke korrekt (og det er også forskelligt fra dit udtryk i #16).

Benyt, at (a·xn)' = a·n·xn-1 .


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. januar 2012 af mathon

                      f '(x) = 3x2 - 6x + 3

                      f '(xo) = 3xo2 - 6xo + 3 = 0

                                  xo2 - 2xo + 1 = (xo - 1)2 = 0

                                  xo = 1      yo = 13 - 3·12 + 3·1 - 8 = -7

røringspunkt
                    (xo,yo) = (1,-7)
 

tangentligning i (1,-7):

                                  y = f '(xo)·(x-xo) + yo

                                  y = 0·(x-1) + (-7)

                                  y = -7

                        

 


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.