Matematik

Matrixprodukt og vektor

02. januar 2012 af kiiliikii (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har problem med to opgaver.

I de tiidligere opgaver har jeg ud fra en matrix: ([4,3,6],[3,4,6],[0,0,1]) beregnet egenværdierne: 1,1,7 samt egenvektoren for egenværdien 1: v = (-3, 1, 1).

Tallet lambda = 1 er egenværdi for matricen A, og tilhørende egenrum har jeg fået til: span(-2,0,1),(-1,1,0).

Så skulle alle informationerne være dækket.

I de opgaver jeg har problemer med skal jeg først beregne 2. koordinat af matrixproduktet A3v, hvor v = (-2,0,1). Har kigget de fleste slides igennem og synes ikke jeg kan støde på noget der kan hjælpe mig til dette spørgsmål.

Næste opgave lyder som følgende:

Lad u, u være egenvektorer for matricen A hørende til egenværdien lambda = 1. Beregn følgende vektor:

A2- v = [   ](u - v)

I den frie plads [   ] skal der indsættes en værdi mellem 0 og 99.

Nogen der kan hjælpe mig lidt på vej?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2012 af peter lind

For spørgsmålet om A3 se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1127858

Den sidste er en umulig opgave. På venstre side har du summen af en matrix og en vektor. Sådanne summer eksisterer ikke


Svar #2
02. januar 2012 af kiiliikii (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!

Min fejl...Beregn følgende vektor:

A2u - v = [    ](u - v)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. januar 2012 af peter lind

Der kan du bruge samme metode som med A3


Svar #4
02. januar 2012 af kiiliikii (Slettet)

Ja kunne godt i den anden tråd af den samme teknik nok skulle være brugbar :-)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Matrixprodukt og vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.