Matematik

fælles punkt

02. januar 2012 af Hatten10 (Slettet)

Nogle der kan hjælpe :)

 

f(x)  =  x2- x+ 2 og g(x) = -x2 + 5x - (5/2)

 

De har et fælles punkt.. Bestem koordinatsættet til punktet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2012 af mathon

fællespunkt
                  kræver
                                  x2- x + 2  =  -x2 + 5x - (5/2)        hvoraf fællespunktets førstekoordinat kan beregnes


Svar #2
02. januar 2012 af Hatten10 (Slettet)

hvad gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2012 af mathon

                                  x2- x + 2  =  -x2 + 5x - (5/2)

                                  2x2- 2x + 4  =  -2x2 + 10x - 5

                                  4x2- 12x + 9  = 0   ........osv.......


Svar #4
02. januar 2012 af Hatten10 (Slettet)

giver det 3/2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2012 af mathon

#3

                                  xo2- xo + 2  =  -xo2 + 5xo - (5/2)

                                  2xo2- 2xo + 4  =  -2xo2 + 10xo - 5

                                  4xo2- 12xo + 9  = 0  

                                  xo2- 3xo + (3/2)2  = 0 

                                  (xo - (3/2))2 = 0

                                   xo = (3/2)

beregn andenkoordinaten

                                    


Skriv et svar til: fælles punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.