Matematik

nogen der kan hjælpe mig med opg. 4.4 i fsa maj 2008?

02. januar 2012 af jonasbach1504 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg kan ikke finde ud af hvordan man skal regne svaret ud, kunne godt bruge lidt hjælp 


Svar #1
02. januar 2012 af jonasbach1504 (Slettet)

http://www.pernillepind.dk/mambo/pdf/FSA%20M08.pdf 
se opg 4 her 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2012 af anon666 (Slettet)

I 4.3 har du fundet ud af hvor meget vand der er i mellem 2 af kuglerne i røret.

Du får så oplyst at 0.5 L af vandet er det der egentligt bliver pumpet op.

Dvs. at du skal finde ud af hvor meget 0.5 L udgør af den mængde du kom frem til i 4.3


Svar #3
02. januar 2012 af jonasbach1504 (Slettet)

har du nogen ide om hvordan jeg regner 4.3 ud 
jeg har et resultat men jeg er rimelig sikker på at jeg ikke har det rigtige resultat? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. januar 2012 af anon666 (Slettet)

Du finder rumfanget af cylinderen der er i røret imellem 2 kugler:

V = π·r²·h

h = 25 cm

r = 3.8 cm

V = π·(3.8 cm)²·25 cm =1.134 L

Så finder du rumfanget af en kugle og trækker det fra, da højden er fra midten af en kugle til en anden:

Vkugle = 4/3·π·r3

r er den samme som før:

Vkugle = 4/3·π·(3.8 cm)= 0.23 L

Vsamlet = 1.134 L - 0.23 L = 0.904 L

Og så kan du lave 4.4


Skriv et svar til: nogen der kan hjælpe mig med opg. 4.4 i fsa maj 2008?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.