Kemi

polære og upolære

03. januar 2012 af mis90 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er den formelle og de aktuelle koncentrationer i 0,1M MgCl2?

'Hvordan giver jeg nogle eksempler på polære og upolære forbindelser?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2012 af mathon


                   Har du glemt
                   https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1126818    ?

               
                         II. hovedgruppe
                                  Be
                                  Mg
                                  Ca
                                  Sr
                                  Ba
                                  Ra

 

   hvor LINKets Ba blot er substitueret med Mg

 

......

    polære og upolære eksempler findes righoldigt omtalt i enhver velrenommeret kemibog


Svar #2
03. januar 2012 af mis90 (Slettet)

Så den første bliver faktisk, således:

c(MgCl2) = 0,1 m

MgCl2 (s) -> Mg2+ (aq) + 2 Cl- (aq)

[Mg2+ (aq)] = c (MgCl2) = 0,1 M

[Cl- (aq)] = 2 * c (MgCl2) = 2 * (0,1M) = 0,2 M


Skriv et svar til: polære og upolære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.