Matematik

itereret integral og polære koordinator

03. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

Hej igen :-)

Opstil er itereret integral i polære koordinater til beregning af dobbeltintegralet

Her bruges :

x = r cos theta*r
y = r sin theta*r

Det vil sige at man ganger r på. Hvis fx funktion

Men hvis man nu blot skal finde et itereret integral til beregning af dobbeltareal, så skal man vel ikke gange r på?

Opstil er itereret integral til beregning af dobbeltintegralet:

Her vil det pågældende intgral hedde:

x = r cos theta
y = r sin theta

ikke sandt?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvilket integral er det, der skal beregnes?

Et arealelement i polære koordinater er

dA = r dr dθ

Man har

x = r·cos(θ)

y = r·sin(θ)


Svar #2
04. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

Hej igen.

Jeg har lige lavet et af mine fine vedhæftninger :-)

Du ved du jo selvfølgelig ud fra opgaven, ikke de følgende grænser for integralet, men som det også fremgår af teksten på billedet, er det mest det med om r skal ganges på?

Kh Julie

Vedhæftet fil:studie.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Som jeg gjorde opmærksom på i den anden tråd, vil Portalen ikke vise vedlagte .jpg og .png billedfiler. Prøv med en Word fil.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Et punkt (x , y) ≠ (0,0) ligger på en cirkel med centrum i (0 , 0) med radius r = (x2+y2)1/2 , og punktet har retningsvinklen θ bestemt ved

cos(θ) = x / r

sin(θ) = y / r


Svar #5
04. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

Hov undskyld, havde jeg lige glemt :-/

Vedhæftet fil:studieportalen.docx

Brugbart svar (1)

Svar #6
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man skal her beregne

J = ∫∫D sin(x2+y2) dA

Her er x2+y2 = r2 og dA = r dr dθ , så

J = ∫∫D sin(r2) r dr dθ

Hvis området D stadig er bestemt ved 0 ≤ θ ≤ π , 0 ≤ r ≤ √(2sin(θ))

synes jeg ikke, at der gives korrekte af muligheder.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det ser ud til, at der er blandet to forskellige opgaver sammen her.

I den sidste Opg 3, spm 3 er det svarmulighed 1, der er korrekt.

Men du bliver nødt til at oplyse, hvad D er for den første Opg 3 spm 3. Det korrekte svar er enten 3 eller 4.


Svar #8
04. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

I den første opgave 3, kan jeg ikke se hvorfor det er 3 eller 4 der er rigtig.

ift grænserne er det nr 4 der er rigtigt. Det er de rigtige grænser.

Men der er jo ganget r på, som kun skal være i polære koordinator?


Svar #9
04. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

hov det var vist lidt grumset skrevet.

Ift til første opgave 3, er det grænserne ved nr 3 der er rigtigt. Jeg vil egentligt bare gerne kunne se for mig , hvad der sker med det "r"

I polære koordinator skal r jo ganges på, men det skal det vel ikke når opgaven blot hedder:

Opstil et itereret integral til beregning af dobbelt arealet


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Integralet udregnes jo netop i polære koordinater. Jeg kan se, at det må være den samme opgave, du diskuterede her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1125169#1125306

og her kan jeg stadig se det uploadede billede, så det må være Portalen, der har "spist" de nyligt uploadede billedfiler.

Arealelementet er jo

dA = r dr dθ ,

og det er funktionen sin(x2+y2) = sin(r2) , der skal integreres over D, som her er hele cirkelringen med radier mellem 1 og 3 , så det er svarmulighed 3, der er korrekt.


Svar #11
05. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

Jeg takker for din hjælp Andersen :-)


Skriv et svar til: itereret integral og polære koordinator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.