Matematik

dobbelt integrale til beregning af D

19. december 2011 af juliemusen4 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Jeg har en opgave som jeg har vedhæftet, da det er lidt nemmere at se, stedet for jeg skriver det.

Opgaven handler om polærekoordinator, og at jeg skal opstille et dobbeltintegrale til beregning af arealet D

 

Vedhæftet fil: Nyt billede (14).jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal afgøre, hvilken af de 4 muligheder, der giver arealet af D som resultatet.


Svar #2
20. december 2011 af juliemusen4 (Slettet)

Hej Andersen.

Ja det er jeg nu godt klar over... Spørgsmålet handlede egentligt om hvordan jeg fandt frem til det korrekte svar, men tak for svaret ihvertfald.

Kh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. december 2011 af andershorsted (Slettet)

To ting kan måske hjælpe dig på vej.

For det første er den specifikke definition af området D, ikke afgørende for svaret.

For det andet er det vigtigt at forstå hvordan dobbeltintegralet skal "forstås". Når du udregne dobbelt integralet kan du lidt løst forstå det sådan at området D først inddeles i en masse små firkanter. For hver firkant ganges firkantens areal (dA) med værdien af funktionen der integreres og til sidst lægges alle de udregnede værdier sammen. Du skal så bestemme hvilken af funktionerne

f(x,y) = x

f(x,y) = y

f(x,y) = 1

f(x,y) = xy

der skal ganges på de små firkanters arealer (dA) for at summen af alle produkterne f(x,y)*dA giver det samlede areal.


Svar #4
20. december 2011 af juliemusen4 (Slettet)

Hejsa.

Mange tak for svaret, og en god forklaring også :-)

Min Calculsu ekasmen er type spørgsmål, hvilket vil sige at alle spørgsmål ligner hinanden. Jeg er igang med at lave nogle fine worksheets i Maple, som jeg kan bruge når jeg skal til eksamen. Derfor kunne det være fedt at kunne proppe fx ligningen fra opgaven ind i en generel formel, og så spyttede den resultatet ud.

Er der ikke en generel formel man kan putte ligningen ind i, og så få resultatet i opgaven?

Kh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. december 2011 af andershorsted (Slettet)

Den opgave du spørger om her, er det jeg ville kalde en "forståelsesopgave". Pointen er netop at det ikke handler om bare at slå hjernen fra og proppe noget ind i en formel. Hjalp mine hints i #3, til at du kom lidt nærmere svaret?


Svar #6
20. december 2011 af juliemusen4 (Slettet)

Hejsa.

Jo det gjorde jeg egentligt, jeg kan sagtens følge tankegangen. Men så sidder jeg og kigger på en opgave, som ligner den fra et andet eksamenssæt, og så synes jeg det er svært igen.

Hvordan skulle man finde ud af det i denne opgave?

Kh Julie

Vedhæftet fil:Nyt billede.bmp

Brugbart svar (1)

Svar #7
20. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er igen en forståelsesopgave; der er ikke noget, der decideret skal regnes ud.

I 3.1 skal man identificere, i hvilken af de fire muligheder skraveringen repræsenterer området mellem to cirkler med radier 1 og 3 og begge med centrum i (0,0)

I 3.2 skal man indsætte det hele tal, således at mængden repræsenterer området D.

I 3.3 skal det så oversættes til et dobbeltintegral.


Skriv et svar til: dobbelt integrale til beregning af D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.