Fysik

Fysik eksamen c - bølgeligning

04. januar 2012 af jeinerdreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Sidder mit i en 24 timers eksamen i fysik om lys.

I min bog står der: "Man kan vise at en bølges hastighed v er lig med dens frekvens gange bølgelængden: lambda*f=v.

Nedenunder står der: Af figuren kan vi se, at det tager bølgerne 0,030 s at bevæge sig 6,0mm. Heraf beregnes farten v:

V=0,0060m/0,030s=0,20m/s.

Og nu kommer mit spørgsmål!
HVORFOR står der øverst i bogen at for at finde v skal man GANGE, og lige nedenunder dividerer den når den finder v????


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2012 af peter lind

Der er tale om helt forskellige formler. λ*f = v bruges slet ikke nedenunder. Formlen skal sandsynligvis bruges længere ned i opgaven. Til at finde farten bruges v=s/t fart = tilbagelagt vej/tid


Svar #2
04. januar 2012 af jeinerdreng (Slettet)

Er det så ikke mærkeligt at de skriver længere oppe "En bølges hastighed v er lig med dens frekvens gange bølgelængden", hvorefter der længere nede skriver "heraf beregnes farten v"? det er jo det samme man regner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2012 af peter lind

Nej jeg kan ikke se det mærkelige i at du bliver mindet om en formel du skal bruge i indledningen. I det du skriver i #0 står der intet om at "heraf beregnes farten v" Der henvises til en figur.


Skriv et svar til: Fysik eksamen c - bølgeligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.