Matematik

funktion

04. januar 2012 af howimetyourmoth3r (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. Jeg har vældigt svært ved denne opgave, jeg har prøvet adskillige løsninger men intet virker rigtigt.

Trekantens areal er afhængig af valget af værdi for x.
a) Opskriv funktionen a(x), som beregner arealet af T, idet vi begrænser placeringen af punktet C til 0 <
x < 9
b) Beregn arealet af T for x=2 og x=8
c) Beregn for hvilken værdi af x arealet af T er maksimalt

Håber at i kan hjælpe

Vedhæftet fil: matematik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Trekanten er retvinklet med kateterne x og f(x) for 0 < x < 0 , dvs a(x) = (1/2)·x·f(x) .

b) Beregn a(2) og a(8) .

c) Find maksimum for funktionen a(x) , 0 < x < 9 . Dvs. løs ligningen a'(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Rettelse til #1

a) det skulle være "for 0 < x < 9" .

Faktisk gælder det kun for x0 < x < 9 , hvor x0 er den mindste positive rod i ligningen f(x) = 0 .


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.