Kemi

koncentration

06. januar 2012 af uiouio (Slettet)

hvilken formel, bliver der brugt til at finde koncentrationen`? for jeg får et andet svar?

Vedhæftet fil: ty.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2012 af exutu (Slettet)

n(NaOH)=C*V=0,0944M*21,2*10-3L=0,00200128mol.

Du kan så skrive, at ved ækvivalens punkt 2 gælder: (hydrochlorid =hc)

n(NaOH)=2n(hc)

0,00200128mol/2 = n(hc)=0,00100064

Herefter ved du:

n(hc)/V(hc) = C(hc)

C(hc)=0,00100064mol/(100*10-3L)=0,0100064M


Svar #2
06. januar 2012 af uiouio (Slettet)

Jeg har jo beregnet, at stofmængden af hc = 1,0006, den information skal du vel bruge til at finde koncentrationen


Svar #3
06. januar 2012 af uiouio (Slettet)

jeg kan heller ikke se hvordan du kommer frem til 0,00100064

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2012 af exutu (Slettet)

Du skal huske at oversætte fra ml-> L for at få den rigtige stofmængde (det er dog ikke af betydning for den endelige koncentration men vigtig for forståelse). Jeg ved ikke hvordan jeg kan gøre det meget mere klart.

Først finder vi n(NaOH).

Her bruger vi n=C*V

C=0,0944 mol/L

V=21,2 mL = 21,2*10-3L

n=0,0944mol/L*21,2*10-3L=0,00200128 mol.

herefter ved du så at ved 2. ækvivalens punkt gælder

n(NaOH)=2* n(hc)

n(NaOH)/2 = n(hc)

n(hc)=0,00200128 mol/2  = 0,0010064 mol


Svar #5
06. januar 2012 af uiouio (Slettet)

jeg tror jeg ved at være med, men filen som jeg vedhæftede regnede læreren

men jeg har endnu et spørgsmål

Hvorfor siger du n(NaOH)=2* n(hc), altså 2 * stofmængden af hc

og hvorfor deler du efterfølgende NaOH/2

kan du sætte ord på det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2012 af exutu (Slettet)

Ved anden ækvivalens punkt må der være brugt 2 molekyler NaOH pr molekyle hc altså er stofmængden af NaOH dobbel så stor som stofmængden af hc.


Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.