Kemi

ligevægt

07. januar 2012 af va65 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Udregn ligevægtskonstanten for bindingen af oxygen til hæmoglobin (Hb), idet det forudsættes at hæmoglobin (Hb) binder oxygen (O2) efter følgende reaktion (der ses bort fra kooperativiteten):
Hb + 4 O2<-->Hb(O2)4

og at hæmoglobin er 50% mættet ved et O2 partialtryk på 0,043 atm.

 K= [Hb(O )4 ] /[ Hb][ O2 ] =1/1 · (0,043atm)= 2,9·105atm-4

hvor kommer 1 fra? altså hvorfor hæmos koncentration er 1??

skal man bruge partialtrykket for gasser i stedet for konc.?

hvorfor der er atm-4 ??? altså -4???

tak 


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.