Matematik

Hvor mange mand er med ombord, når ballasten vejer 7,8 t?

07. januar 2012 af heeejmeddig (Slettet) - Niveau: 8. klasse

skibets egenvægt: 8,3 t

Rigning (sejl og tovværk): 1,6 t

Ballast (fx. sten): 7,8 t

en mand vejer (inklusive udstyr og proviant) ca. : 90 kg

Skibets samlede vægt: 22 t


Brugbart svar (3)

Svar #1
07. januar 2012 af Mikkelsen460

En hurtig regning siger dette resultat :

skibets egenvægt: 8,3 t

Rigning (sejl og tovværk): 1,6 t

Ballast (fx. sten): 7,8 t

 

8,3+1,6+7,8=17,7t

Rest: 22-17,7=4,3 t

mand omregnet til t: 90 kg = 0,09 t

4,3/0,09 = 47,78 og idet at der kun regnes med hele mennesker runder vi op til 48 mænd ombord.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. januar 2012 af SuneChr

Man har måske iagttaget, at tallene i ton, for egenvægt, rigning og ballast, alle er anført med 1 decimal, og at skibets samlede vægt kun er angivet i ton, som et helt tal. Kalder vi antallet af mand ombord for n, er der gode grunde til, at acceptere løsninger, der opfylder:

            { n ∈ Z+ |  21,5  ≤  8,3 + 1,6 + 7,8 + n·0,09  ≤  22,499 }   =   { n ∈ Z+ | 43 ≤  n  ≤ 53 } 


Brugbart svar (3)

Svar #3
07. januar 2012 af volcom1

#2

God pointe :)

måske lidt over 8 klasse niveau ;)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har ikke betragtet usikkerheden på vægten af 1 mand (inklusive udstyr og proviant) . Vægten angives til ca. 90 kg.

Måske vi bare skal holde os til løsningen i #1.


Skriv et svar til: Hvor mange mand er med ombord, når ballasten vejer 7,8 t?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.