Matematik

Matematik - FSA opgave

07. januar 2012 af maja3538 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej !

Jeg er i gang med FSA som snart skal afleveres. Jeg er meget tvivl over hvordan jeg skal lave disse opgaver:

 

Et rammesæt består af to rammer. Til et A4 rammesæt købes en træliste 1,5 cm x 1,5 cm i 240 cm længde.

1.3 Opstil en beregning, der viser at denne træliste er lang nok til at fremstille et rammesæt.

Den ene ramme er fosynet med et net. Nettet har samme størrelse som rammens yderkant.

1.4. Beregn nettets areal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2012 af SuhrB (Slettet)

I 1.3 skal med en liste samle en omkreds om en rektangel der har en størrelse på en A4. 

Jeg går ud fra at i et rammesæt menes der 2 rammer, der begge skal sidde så inderkanten svarer til et A4. Hvis der med 2 rammer, menes en rammer og en ramme udenpå rammen, så er besvarelsen lidt længere. Det må du lige undersøge for mig eller forklarer mig. MEN:

Du skal altså starte med at kende omkredsen på et A4. Et A4 er 21 cm x 29,7 cm. Omkredsen er derfor (2*21)+(2*29,7)=101,4 cm.

Du har en træliste med en totallængde på 240 cm. Og der skal bruges 2 rammer. Du skal for at kunne udfylde kanten af dit A4 altså bruge 101,4 cm * 2 = 202,8 cm. 

Dertil er der samlingerne i hvert hjørne på rammerne. Når du laver en samling med 2 lister der er 1,5 cm i bredden, bruger du til hvert hjørne, 1,5 cm * 2 - da man skærer listerne i 45 grader for at samle dem. Se forklaring

Du må gerne bruge tegningen til din opgave.

Så et totalforbrug i et rammesæt vil altså være omkredsen af 2 A4 (202,8 cm) pluds 4 hjørner der hver især kræver 1,5 cm * 2 - dvs 3 cm ekstra liste. Da der på et A4 er 4 hjørner, er det 3 cm * 4 = 12 cm. 

Altså skal der bruges 202,8 + 12 = 214,8 cm. 

 

Jeg kan sagtens give dig en forklaring på 1.4, men hvis jeg tager fejl af hvad der menes med 2 rammer, så er den forklaring jeg giver dig forkert, så find lige ud af hvad der menes med 2 rammer. 

 


Skriv et svar til: Matematik - FSA opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.