Matematik

ulighed

07. januar 2012 af DaDam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder her med en ulighed som jeg ikke kan se hvorfor det giver det resultat på lommeregneren som de gør.

x2 - 2x - 3 < 0

Den giver         x2 - 2x  < 3

Nogen som har en forklaring på det ? :D 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2012 af mathon

                               x2 - 2x - 3 < 0

                               (x+1)·(x-3) < 0

                                -1 < x < 3

 


Svar #2
07. januar 2012 af DaDam (Slettet)

Hvor kom 1 tallet fra? :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2012 af mathon

             rødderne i
                                 x2 - 2x - 3 = 0
             er
                                      -1  og  3


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Når du ser på  f(x) = x^2 - 2x - 3, har du en parabel, der "lyser opad."
 

Se den for dig.
 

Dvs. at den er < 0 (negativ) MELLEM rødderne, hvor den jo er = 0
 

Find rødderne (løs andengradsligningen)
 

De er -1 og 3
 

Altså er f(x) < 0 mellem -1 og 3 eller
 

-1 < x < 3

;-) 
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

For at svare på det oprindeligt stillede spørgsmål: man har lagt 3 til på hver side af ulighedstegnet.


Skriv et svar til: ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.