Matematik

2.gradspolynomium find a og b

07. januar 2012 af DaDam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et andengradspolynomium f har forskriften

f(x) = ax2+ bx - 5

og det oplyses, at f(1) = 0 og f '(1) = 6

Bestem tallene a og b.

Jeg tænker på om f(1) = 0 og f '(1) = 6 er mine to punkter (nemlig r1 og r2) ?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

f(1) = 0 og f '(1) = 6 er de to oplysninger, der skal bruges til at bestemme a og b.

f(1) = 0 : a + b -5 = 0

f'(1) = 6 : 2a + b = 6

Løs nu ligningssystemet i a og b . Hint: træk den første ligning fra den anden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. januar 2012 af peter lind

Det er det ikke. Find f'(x) og sæt f'(1) = 6. Du får så 2 ligninger med de 2 ubekendte a og b, som du må løse.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2012 af mathon

foranlediget af
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1130369
 

        I:           2a + b = 6 
        II:          a + b = 5                    II multipliceres med -1 og kaldes III

        I:           2a + b = 6
        III:         -a - b = -5                   I og III adderes

                     a = 1                         som indsat i II giver

                     1 + b = 5

                      b = 4
                  
 


Skriv et svar til: 2.gradspolynomium find a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.