Matematik

Hjælp til Matematik Opgaven

08. januar 2012 af lillthomas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej guys, kan overhoved ikke forstå den her håber i kan hjælpe mig :)

 

Cecilie og Anna kan sammen tmme et anker l pa 15 dage. Efter at have drukket sammen i 6 dage, drikker
Anna resten pa 30 dage. Hvor lang tid ville de hver isr have vret om at tmme lankret?


Brugbart svar (3)

Svar #1
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lad Cecilies og Annas drikkehastigheder være hhv. C og A, og lad det fyldte anker have ølindholdet V.

Så gælder der

V = (C + A)·15 = (C + A)·6 + A·30

Man skal beregne de inverse tider c = C/V og a = A/V , dvs

15c + 15a = 1

6c + 6a + 30a = 1

altså

15a + 15c = 1

36a + 6c = 1

Løs ligningssystemet i a og c  og beregn så tiderne 1/a og 1/c .


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2012 af SuneChr

# 0  Forstår ikke din skriftlig dansk præsentation. Kan derfor ikke hjælpe.


Brugbart svar (3)

Svar #3
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er tydeligvis kopieret fra et opgavedokument, hvor de danske bogstaver æ, ø og å er gået tabt i kopieringen, og hvor opgavestarter ikke har gidet korrigere det, så det blev forståeligt.

Sådan skal opgaven vist se ud

Cecilie og Anna kan sammen tømme et anker øl på 15 dage. Efter at have drukket sammen i 6 dage, drikker
Anna resten på 30 dage. Hvor lang tid ville de hver især have været om at tømme ølankret?


Svar #4
08. januar 2012 af lillthomas (Slettet)

Hej,

Tak for besvarelsen, jeg forstå bare ikke hvad du mener med hhv? :)

 

Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

hhv. er en forkortelse for "henholdsvis".


Skriv et svar til: Hjælp til Matematik Opgaven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.