Matematik

trigonometri

09. januar 2012 af JTPUK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan ved man om man har én eller to løsninger i en trigonometri opgave???


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2012 af mathon

hvis du har oplysningerne
                                     en spids vinkel, vinklens hosliggende og modstående side.

                            Er
                                     den hosliggende side·sin(Vspids) < den modstående side < en hosliggende side

                            er
                                     der to løsninger

 


Svar #2
09. januar 2012 af JTPUK (Slettet)

hvad vis jeg får af vide det er en stumpvinklede??


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2012 af mathon

    
                      En stumpvinklet trekant kan kun have ën løsning


Svar #4
09. januar 2012 af JTPUK (Slettet)

Denne her har 2 løsninger:

trekant hvor C er stump. 

B = 34, b=172, c=258

Find C og T

Der kunne jeg komme frem med to løsninger


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2012 af mathon

       sin(C) / 258 = sin(34º)/172

       sin(C) = 0,838789

med den stumpe løsning

       Cstump = 180º - Cspids = 180º - sin-1(0,838789) = 180º - 57,01º ≈ 123º


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.