Matematik

Ligninger

09. januar 2012 af Kami1467 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej:-)

Jeg kunne bruge noget hjælp til at  forstå denne her ligninge tak på forhånd:-)

5(4+2x)=9(x+4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2012 af Angsumalin (Slettet)

5(4+2x)=9(x+4)

20+10x = 9x+36

10x       = 9x+36-20

10x-9x   =  16

        1 x    =  16/1

          x      = 16


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet)

Gang ind i parantes. Der er et "usynligt" gangetegn mellem 5 tallet og parentesen og 9 tallet:

5 • (4+2x) = 9 • (x+4)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2012 af SøreKap159874 (Slettet)

5(4+2x)=9(x+4)

5*4+5*2x = 9(x+4)

20+10x = 9x+9*4

20+10x = 9x +36

10-9x = 36-20

1x =16

dvs. X =16

- håber at det kunne hjælpes  :D


Svar #4
09. januar 2012 af Kami1467 (Slettet)

Tak  for svarene, nu forstår vi lidt bedre.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.