Matematik

Hvilken værdi af x giver y = b?

09. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hey!

Hvilken værdi af x giver y = b i - Lineær - eksponentiel og potens funktion?


På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Se på de tre modeller

y = ax + b

y = b·ax

y = b·xa

og løs så ligningen y = b i hvert tilfælde.


Svar #2
09. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jamen, i lineær og eksponentiel er det vel 1?

og i potens er det 0? men kan x være 0 i


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ingen af delene.

Lineær model: Løs ligningen b = ax + b ⇒ ax = 0 ⇒ x = 0 (hvis a ≠ 0)

Eksponentiel model: Løs ligningen b = b·ax ⇒ ax = 1 ⇒ x = 0   (a > 0)

Potensmodel: Løs ligningen b = b·xa ⇒ xa = 1 ⇒ x = 1  (a > 0)


Svar #4
09. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, så var det fuldstændig omvendt ;-)! Tak


Skriv et svar til: Hvilken værdi af x giver y = b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.